Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την υποστήριξή του στην κοινωνική εκστρατεία Ι.Δ.ΑΝ.ΙΚΑ για την προστασία των ανθρώπων με νοητική αναπηρία από κάθε μορφής βίας και ρατσισμού και για την ένταξη όλων σε υπηρεσίες υποστήριξης.

Ο «Λάζος», αφού ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του κέντρου, και ενημερώθηκε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έπαιξε one-on-one με  ωφελούμενους του Κέντρου Ειδικής Αγωγής που το χάρηκαν δεόντως.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εκστρατείας Ι.Δ.ΑΝ.ΙΚΑ που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Κέντρου Ειδικής Αγωγής. Διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξή του και για την πρόθεσή του να μεταφέρει όπου μπορέσει το μήνυμά της, καλώντας τους αθλητικούς φορείς και αθλητές και κάθε πολίτη να την υποστηρίξουν έμπρακτα.

Η υποστήριξη της καμπάνιας μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της https://idanika.gr από την οποία μπορεί ο επισκέπτης να ενημερωθεί για τους σκοπούς και τα αιτήματά της.

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και η εθελοντική Συντονιστική Ομάδα της Εκστρατείας Ι.Δ.ΑΝ.ΙΚΑ. καλούν όλους και όλες να δηλώσουν, με ένα απλό «κλικ» (στο https://idanika.gr/atomiki-dilosi-ypostirixis/) την υποστήριξή τους ώστε να δυναμώσει το κύμα αλληλεγγύης, να προληφθούν τα συχνά κρούσματα κακοποίησης, ιδιαίτερα σεξουαλικής, να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός και να διευκολυνθεί η ένταξή των ανθρώπων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.